El govern de Corea del Sud ha iniciat la seva pròpia recerca per trobar les causes de les ignicions dels telèfons Samsung Galaxy Note 7, que van fer que la companyia en suspengués les vendes i que posés fi a la producció dels terminals al principi de la setmana passada.

El Laboratori de Proves de Corea (KTL, per les seves sigles en anglès), un organisme estatal, treballa amb cinc aparells afectats facilitats per Samsung Electronics des de dijous, segons van indicar ahir fonts de la indústria de telefonia a l'agència Yonhap.

KTL no es limitarà a inspeccionar les bateries, que la companyia va assenyalar com l'origen de les ignicions, sinó que també usarà tecnologies com ara els rajos X i tomografies computeritzades per trobar la causa exacta del problema, tal com van indicar les fonts.

"Hem proporcionat els telèfons a KTL i cooperarem amb la seva recerca, però no podem quedar-nos asseguts i esperar els seus resultats", va indicar a l'agència un portaveu de Samsung, que fa la seva pròpia recerca des que es van reportar desenes de casos de combustions al principi del setembre.

El portaveu va indicar que la companyia ha estat "mobilitzant tots els recursos possibles per trobar la causa exacta del problema al més aviat possible", i que fins i tot estudia provar els terminals recollits per la Comissió per a la Seguretat dels Productes del Consumidor (CPSC, per les seves sigles en anglès) dels Estats Units.

Els analistes locals consideren que trobar la causa del problema del Galaxy Note 7 és crucial per al fabricant sud-coreà de cara a recuperar la confiança dels consumidors abans de la posada a la venda del seu nou model, el Galaxy S8, l'any vinent.