L'exmagistrat de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón veu "perillós" fer servir la via penal contra l'independentisme català. Garzón ha assenyalat en declaracions aquest dimarts a Catalunya Ràdio que no és partidari de la independència simplement per posició però ha defensat que en una democràcia s'ha de poder parlar de tot i afegeix que li fa "molta por" fer servir l'instrument del dret penal.

"Em fa respecte perquè pot ser no raonable encara que és defensable i interpretable", ha afirmat. Així mateix, l'exjutge ha assegurat que per ell el Tribunal Constitucional "no és fiable" i té, segons ha dit, "un grau molt alt de politització".

L'exjutge de l'Audiència Nacional situa els casos Gürtel i GAL al mateix sac i considera que són una herència de la corrupció heretada del franquisme, que no es va frenar amb la transició. Així mateix, ha assenyalat que els màxims responsables polítics del cas Gürtel és l'expresident espanyol José María Aznar i l'actual president en funcions, Mariano Rajoy.