Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

27.10.2016 | 20:43
El nombre de divorcis a Catalunya és dels més alts d´Espanya

Segons dades del Consell General del Poder Judicial, el nombre de demandes de dissolucions matrimonials, separacions i divorcis ha disminuit un 13,1% durant el segon trimestre de 2016, respecte del primer, a l'àrea del partit judicial de Manresa (que inclou les comarques del Bages i el Moianès). En concret, s'ha passat de les 137 demandes de principis d'any a haver-n'hi 119. A l'Anoia, les separacions i els divorcis han augmentat un 7,7% i se situen en 84, i al Berguedà s'ha mantingut la xifra de 22 casos del trimestre passat, sent la taxa més baixa dels 3 partits judicials.

Les demandes de guàrdia i custòdia dels fills mostren una situació semblant, amb una davallada del 9% a l'àrea judicial de Manresa, situant-se en 40 casos, i un augment dels casos als partits d'Igualada i Berga. Al Berguedà el nombre s'ha duplicat, passant de 5 casos a 10. Pel que fa a les modificacions de mesures en processos de divorcis i separació, en canvi, han augmentat lleugerament al Bages i Moianès, han disminuit un 25% a l'Anoia i s'han mantingut al Berguedà, on només s'han produït 5 casos de modificacions el segon trimestre de 2016.

A Catalunya, el nombre de dissolucions matrimonials se situa en 0.78 casos per cada mil habitants, per sobre de la mitjana espanyola que és de 0.72, sent així la quarta comunitat auntònoma amb més separacions només per sota de València, Canàries i Balears. Per contra, les comunitats amb menys divorcis són Castella i Lleó, Aragó i La Rioja.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema