La FBI fa públics nous documents sobre els correus electrònics de Clinton

18.10.2016 | 00:00

La FBI va fer públics ahir nous documents sobre la seva investigació a la candidata demòcrata, Hillary Clinton, que va enviar missatges amb informació oficial des de servidors privats quan era secretària d'Estat. Les cent pàgines publicades ahir suggereixen que un alt funcionari del departament d'Estat va pressionar la FBI perquè no marqués com a classificat un correu electrònic sobre l'atac del 2012 contra el consolat dels EUA a Bengasi, on va morir l'ambaixador a Líbia i tres nord-americans.
Segons un dels documents, un agent de la FBI es va reunir el 2015 amb un alt funcionari de la diplomàcia nord-americana, Patrick Kennedy, que va demanar a l'agent que no considerés com a classificat el correu sobre Bengasi. Segons els documents, quan l'agent es va negar a acceptar la petició, Kennedy es va dirigir a un funcionari de més rang d'aquesta institució per oferir millors condicions per a l'agència d'intel·ligència a l'estranger.
"A canvi de marcar el correu electrònic com a no classificat, el departament d'Estat de manera recíproca permetria a la FBI tenir més agents en països on la seva presència és prohibida", resumeix un dels documents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

La primera ministra convoca una reunió d'emergència per tractar l'atemptat

May participava en la sessió de control al Parlament en el moment de l'atac

'Tots estem amb el Regne Unit', diu el ministre d'exteriors espanyol

"Tots estem amb el Regne Unit", diu el ministre d'exteriors espanyol

Afirma que si es tracta de terrorisme "serà quelcom greu"

«He vist un cotxe negre i un cos a terra»

«He vist un cotxe negre i un cos a terra»

Els testimonis de l'atac en un dels llocs més turístics del món

Enllaços recomanats: Premis cinema