Un home de 89 anys mor pel brot de legionel·losi a Mollet del Vallès

Es tracta de la segona víctima mortal per legionel·losi a Catalunya en aquest mes d'octubre en dos brots

18.10.2016 | 18:06

Un home de 89 anys ha mort i dues persones més han resultat afectades per un brot de legionel·losi que s'ha detectat a Mollet del Vallès (Vallès Oriental).

Segons ha informat la sotsdirectora de Coordinació de Salut Pública de Girona i Barcelona, Cristina Pérez, la persona morta, amb una patologia prèvia, va ingressar a l'hospital el passat 2 d'octubre i va morir el passat dia 10.

Els altres dos infectats per aquest brot han evolucionat favorablement i han estat donats d'alta hospitalària avui mateix.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) està investigant l'origen del brot, que no està localitzat i que podria procedir de qualsevol punt de la localitat, en un radi d'1 quilòmetre al voltant d'on s'han detectat els tres casos.

Es tracta de la segona víctima mortal per legionel·losi a Catalunya en aquest mes d'octubre després que el passat dia 6 morís una altra persona a Salou (Tarragonès) en un altre brot que va afectar també sis persones més.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat que el brot de Salou ja es dóna per tancat i "controlat", però en el de Mollet del Vallès no es descarta que puguin aparèixer més encomanats perquè el període d'incubació de la malaltia és d'entre 12 i 14 dies i l'últim cas diagnosticat ha estat avui mateix.

L'Agència de Salut Pública està centrant les seves investigacions a Mollet en un radi d'un quilòmetre al voltant de les zones que freqüentaven els afectats, on hi ha una desena d'instal·lacions empresarials, entre elles unes torres de refrigeració.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès està investigant totes les instal·lacions de baix risc, entre elles les fonts públiques, les maquines de neteja viària i les preses de reg.

La setmana passada es va detectar un altre brot de legionel·losi a la localitat de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), amb quatre infectats que han evolucionat satisfactòriament, encara que l'origen encara és desconegut i el període d'incubació encara està latent.

Guix ha informat que en el cas de Salou les mostres recollides a l'hotel on s'havien allotjat tots els afectats han donat positiu de legionel·losi a la mostra ambiental i ara falta creuar aquestes mostres ambientals amb les mostres clíniques per assegurar que aquest és el focus causant del brot.

Joan Guix ha explicat que els brots de legionel·losi que han aparegut en pocs dies es deuen al fet que en aquesta època de l'any "hi ha més humitat, cosa que contribueix al fet que hi hagi més difusió dels bacteris", i les pujades i baixades de temperatura afecten els sistemes de refrigeració. EFE

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Les autoritats britàniques identifiquen Salman Abedi com l'autor de l'atemptat

El presumpte atacant, un jove britànic d'origen libanès, va morir en fer detonar l'explosiu casolà...

Estat Islàmic assumeix l'autoria de l'atemptat de Manchester

Estat Islàmic assumeix l'autoria de l'atemptat de Manchester

"El que ve serà més fort, més intens, contra els adoradors de la creu i els seus aliats"

Puigdemont a Madrid: «l'estat espanyol no té tant poder per impedir tanta democràcia»

El president català assenyala que la pròxima oferta de negociació de Catalunya serà per aplicar el...

La Generalitat ajudarà econòmicament a les famílies que tinguin un fill

La Generalitat ajudarà econòmicament a les famílies que tinguin un fill

650 euros per fill i 750 euros en el cas de les famílies nombroses

Enllaços recomanats: Premis cinema