El motí que han protagonitzat 39 d'immigrants al centre d'Internament d'Estrangers (CIE) d'Aluche ha conclòs després de 11 hores de durada, segons ha assenyalat el director de la Policia Nacional, Ignacio Cosidó.

Els amotinats, de nacionalitat algeriana han estat tota la nit al terrat després d'iniciar-se el motí a les 22 hores de dimarts. La Policia havia establert canals de comunicació perquè aquest grup deposés la seva actitud.

En declaracions als mitjans de comunicació a les portes del CIE, Cosidó ha dit que l'incident ha estat "feliçment resolt" una vegada que els 39 amotinats hagin baixat del terrat "per pròpia voluntat" i després d'un procés de "diàleg" perquè deposessin la seva actitud.

El director general de la Policia Nacional ha detallat també que el motí s'ha resolt "sense ferits" ni en els policies ni a l'intern. "La situació ara és d'absoluta normalitat", ha afegit.

Cosidó ha explicat que el CIE és un centre d'internament per a immigrants irregulars i de manera "molt particular de persones que tenen antecedents penals i policials que es troben al país puguin ser deportats amb procediments molt garantistes i en cooperació amb els països d'origen".

A més, ha aprofitat la seva compareixença per felicitar l'actuació "molt professional" del personal del CIE com de les unitats de suport que s'han desplaçat al conèixer-se el motí.

Cosidó ha afirmat que els amotinats no tenien reivindicacions "molt específiques" i van a mantenir una reunió amb el director del CIE. Tot i això, en primer lloc es farà una revisió mèdica als interns després del que ha passat.

El director general de la Policia Nacional ha assegurat que els CIE són "molt necessaris per poder tenir una política d'immigració responsable" i que al centre d'Aluche s'estaven emprenent obres de millora.

Cosidó ha indicat que ell no defineix l'incident com "estrictament de motí" perquè no hi ha hagut "violència" ni agressió a agents, si bé hi ha hagut desperfectes en el mobiliari.

A més, ha assenyalat que els interns que van estar al terrat van tenir una actitud pacífica i ha felicitat l'actitud de les autoritats algerianes i l'ambaixada.