L’home que el cap de setmana passat va amenaçar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a través de Facebook ha expressat públicament les seves disculpes aquest dijous al matí a través de RAC1. L’autor del missatge, Jorge Fernández, ha explicat que es penedeix d’haver enviat el missatge i que ho va fer en un moment “d’acalorament”. “Després ho vaig pensar amb més tranquil·litat, vaig ser conscient del què vaig dir i me’n penedeixo”, ha comentat Fernández, que també ha assenyalat que “de seguida” es va posar en contacte amb el president de la Generalitat per demanar-li perdó. Al mateix temps, ha lamentat que molts usuaris de la xarxa independentistes s’han introduït al seu mur i també l’han insultat.

“Em sento malament, penedit i vull disculpar-me amb el president i amb tot el poble de Catalunya”, ha manifestat l'autor del missatge a través de RAC1.

El cap de setmana passat, Puigdemont va difondre l'amenaça i va anunciar que presentaria una denúncia contra el seu autor, Jorge Fernández Hernández, un conductor d’autocar de Salamanca. En un primer instant, Fernández va al·legar que algú havia piratejat el seu compte dues o setmanes i que ell no havia escrit aquell missatge, però tot seguit es va posar en contacte amb el president per disculpar-se. Finalment, aquest mateix dijous Puigdemont ha anunciat que retirava la denúncia.

Jorge Fernández ha explicat que en la seva antiga empresa, Avanzabus, no donaven crèdit a la seva actitud, així com la seva parella, ja que s’ha definit com una persona “coherent i educada”. Sobre l’amenaça de posar una bomba al cotxe del president, Fernández ha dit que ell no és un “terrorista” i que el que li va voler transmetre és que amb l’actual context polític a Catalunya i Espanya “pot venir algun boig que li pot fer mal”. “Aquestes paraules no són les que vaig voler escriure”, ha afegit Fernández, que ha assegurat que demana les disculpes per decisió pròpia i no perquè li hagi aconsellat un advocat.

Per últim, l’autor del missatge també ha reclamat que la gent “no li tingui en compte” el que va fer i ha desitjat “el millor” per a Catalunya “passi el que passi”.