Santi Vila, conseller de Cultura de la Generalitat, ha afirmat que la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la prohibició de les corrides de toros a Catalunya "és un nou despropòsit, una resolució inoportuna". Vila ha explicat, durant la seva visita a la Fira del Llibre de Frankfurt, que a banda del que digui el TC, a Barcelona és difícil que hi puguin tornar a haver espectacles taurins, perquè les ordenances municipals els prohibeixen.

El conseller ha volgut extreure el debat de l'espanyolitat de les corrides, i més aviat ha apuntat que hi ha una "nova espiritualitat", sobretot entre els joves tant de Catalunya com de l'Estat, que fa sentir "incomoditat" davant d'espectacles que impliquen violència. També ha afirmat que el debat sobre els espectacles taurins està superat a Catalunya, i que "és un altre període històric".

Més enllà d'això, Vila ha explicat que el que ara ha de preocupar al Govern és què es farà amb la plaça Monumental, i ha apostat perquè, al costat de la propietat, puguin reconvertir la plaça de toros de Barcelona en "un gran equipament cultural".

Vila ha recordat que les ordenances municipals de Barcelona prohibeixen l'espectacle taurí, i opina que no hi tornarà a haver corrides a la capital catalana. Sobre la resta de places de Catalunya, el conseller ha explicat que o bé han estat reconvertides a equipaments culturals o bé han estat directament enderrocades. "Hi ha una nova espiritualitat pròpia del segle XXI que fa que als nostres conciutadans, que potser havien vist com els seus pares i els seus avis anaven als toros, ara els incomodi moltíssim aquesta pràctica, tant a Catalunya com a la resta de l'Estat", ha explicat.