Centenars de simpatitzants i votants del PSOE s'han concentrat davant de la seu del partit al carrer Ferraz de Madrid per protestar per l'actual gestora del partit i demanar que el Comitè Federal, que es farà demà, no voti a favor d'una abstenció que faciliti la investidura de Mariano Rajoy.

Els manifestants sol·liciten la celebració d'un Congrés extraordinari i unes primàries per elegir al seu pròxim líder abans que acabi l'any.

Sota el lema 'La revolució de les roses', en aquesta protesta els simpatitzants i votants del PSOE han afirmat que "no volen a Mariano Rajoy en el Govern" i han explicat que la concentració té com a objectiu "fer força" perquè la gestora canviï d'actitud, segons ha explicat Aida Loira, militant del PSdeG i una de les promotores de la protesta.

Durant la concentració, s'han exhibit pancartes amb lemes com 'PSOE sense cacics', 'No és No', 'Barons colpistes', 'Volem decidir' o 'Democràcia en el PSOE'.

A més, s'ha llegit un manifest en el qual han rebutjat una gestora que és "imposada" i han demanat que es torni la veu als militants i a les bases, ja que afirmen ser els que "realment" formen el PSOE.

Els participants d'aquesta concentració pacífica procedien de diferents punts de tot Espanya i demanaven "unitat de l'esquerra" per tenir un Govern espanyol d'esquerres que "derogui tot el que s'ha fet en aquests últims anys des de la dreta". Alhora, alguns dels protestants afirmaven que l'abstenció "passaria factura al PSOE".

Alguns dels assistents han dipositat roses vermelles a les portes de la seu del carrer Ferraz, que ha continuat semitallada i sota la vigilància de cinc furgons de la Policia Nacional.

Aida Loira ha afirmat que els simpatitzants i votants del PSOE demanen 'No és No', perquè no volen que s'enganyi als 5 milions de votants del PSOE.

La petició del congrés extraordinari es fonamenta a l'article 34,2 dels estatuts del PSOE, que indica que el conclau extraordinari pot ser convocat "quan ho demanin la meitat més un dels militants", i es va posar en circulació diumenge dia 2. Actualment aquesta petició suma més de 75.000 firmes davant les 94.000 necessàries.