L'Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca els pròxims dies, amb un termini de, com a mínim, 20 dies "perquè generi el mínim tràfec possible", segons ha anunciat aquest dilluns el tinent d'alcalde de Ciutadania, Jaume Asens. Per la seva banda, els interns que des d'aquest diumenge estaven en vaga de fam, han deposat la seva actitud i l'han donat per acabada, segons han informat a Efe fonts policials.

Precisament per interessar-se per l'estat dels 40 interns en vaga de fam, la diputada sallentina de la CUP, Anna Gabriel, així com altres diputats, han intentat entrevistar-se amb el director del recinte per preguntar sobre el seu estat de salut, però no han aconseguit que els deixessin entrar.

L'Ajuntament medita acudir a la justícia

El tinent d'alcalde de Barcelona ha indicat que la primera ordre de cessament de l'activitat de CIE que va donar l'ajuntament, i que els responsables del centre no han obeït ni recorregut, "ja és ferma" i que l'ajuntament només espera un informe dels Bombers per dictar ordre de precinte pels problemes de seguretat que comporta la falta de llicència municipal per a l'activitat que duu a terme.

Si com ha passat amb la primera ordre de cessament, els responsables del CIE de la Zona Franca desobeeixen i no cessen l'activitat ni demanen la suspensió cautelar del precinte, l'ajuntament acudirà a la justícia perquè sigui un jutge el que suspengui l'ordre o els obligui a desallotjar.

Asens ho ha anunciat en declaracions als mitjans amb motiu de la vaga de fam indefinida que 40 interns en el CIE barceloní mantenen en protesta per les condicions en què viuen i en demanda que se'ls deixin en llibertat en comptes de ser expulsats d'Espanya.

El regidor d'En Comú Podem ha manifestat el "suport explícit a aquesta acció de caràcter pacífic" i, a la vegada, la seva preocupació per la salut dels interns en vaga de fam al centre que, segons ha explicat, té uns serveis mèdics precaris i externalitzats, amb un metge a mitja jornada i un infermer per a 200 interns.

El tinent d'alcalde ha explicat que l'Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició de la Delegació de Govern diversos recursos sanitaris municipals per atendre els interns en vaga de fam i estaria "satisfet si accepten".

Asens que ha intentat fer l'oferta personalment per telèfon a la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, però no ha pogut perquè la delegada era a l'AVE i hi havia problemes de cobertura.

D'altra banda, el tinent d'alcalde ha explicat que el plet per si el CIE ha de tenir o no llicència per dur a terme també segueix endavant.