L'expresident de Caja Madrid Jaime Terceiro va dir ahir que les targetes de Caja Madrid que investiga l'Audiència Nacional "es van envilir amb l'ús" que els van donar els consellers posteriors al seu mandat, que, sorprenentment, en 15 anys no van tenir temps d'"aclarir-ne les condicions i l'ús". En la seva declaració com a testimoni en el judici contra 65 acusats d'utilitzar targetes opaques de Caja Madrid i Bankia, Terceiro, que va presidir la caixa entre el 1988 i el 1996 va assegurar que en els gairebé nou anys que va ser president, en més de mitja dotzena d'actes "es diu clarament que les targetes són per a despeses de representació com a consellers".

Per aquest motiu no s'explica que en els quinze anys posteriors a la seva sortida de Caja Madrid els seus successors no trobessin el temps per aclarir les condicions i els termes d'ús d'aquestes targetes, que va defensar tota l'estona que eren exclusivament per a despeses de representació.

Terceiro va defensar les targetes establertes en el seu mandat com una manera de dignificar la funció dels consellers, que en aquell moment percebien l'equivalent a 1.800 euros a l'any; però quan van passar a percebre fins a 500.000 euros anuals, "la paraula dignificar té un altre significat radicalment diferent". "La paraula dignificació té un sentit el 1988 i el deixa de tenir el 2016", va insistir.

La fórmula "targetes d'empresa" no té avui la millor premsa, va assenyalar l'exdirectiu de l'entitat, però aquest sistema és el més transparent i "fa el frau molt més difícil, com s'ha vist aquí amb els registres informàtics; quan la despesa es compensa a través d'aquest mitjà de pagament, deixa una traçabilitat que no deixa cap altre sistema", va afirma Terceiro.