El regidor de la CUP a Vic Joan Coma va ignorar ahir la citació de l'Audiència Nacional per anar a declarar per un delicte de "sedició", va assegurar sentir-se "perseguit" per les seves idees polítiques i va dir que no reconeix cap tribunal que "no respecti els drets bàsics". Coma va explicar els motius que l'han portat a no anar a declarar i va demanar als Mossos d'Esquadra que no acatin si el jutge decideix ordenar que el detinguin. Però si ho fan, va prosseguir, el regidor també va demanar als seus que practiquin la "no-violència" i ho respectin, "des de la calma i sense insults".

De fet, durant la compareixença davant els mitjans, Coma es va mostrar tranquil i serè davant la situació a la qual s'enfronta, i va explicar que ho fa gràcies al suport de milers de persones a títol individual, però també sabent que al darrere hi té les institucions i les forces polítiques sobiranistes.

Mentre pronunciava les seves paraules, des de l'alcaldessa de Vic fins a diferents diputats de la CUP, passant pels d'ERC, PDECat o fins i tot els comuns, però també l'AMI, l'ANC o Òmnium li van voler fer costat, i a la tarda, unes 400 persones es van concentrar davant l'ajuntament.