Els regidors de Badalona Oriol Lladó i José Téllez van al·legar ahir davant del jutge, que els investiga per desoir la prohibició d'obrir les portes del consistori el 12-O, que van actuar legítimament per defensar la sobirania local i van acusar el PP d'instrumentalitzar la justícia. Lladó, d'ERC, que el 12-O exercia d'alcalde de Badalona en funcions, i Téllez (CUP), que va estripar una còpia de l'acte del jutge que els impedia obrir el consistori aquell dia, van comparèixer davant el titular del jutjat d'instrucció 4 de Badalona per desobediència, a l'espera que avui declarin els altres quatre regidors imputats. Lladó, que va declarar dues hores i mitja, va assegurar que davant del jutge va lamentar la judicialització de la política i va sostenir que el 12-O no van fer "res incorrecte", ni res que no poguessin fer, ni que no fos legítim, ja que es van limitar a exercir "amb normalitat" el seu "dret a la representació" per atendre la ciutadania. El regidor va acusar el PP de muntar un "circ" en judicialitzar la política amb la seva denúncia, amb l'objectiu d'estendre "cortines de fum", no assumir "la realitat de les coses" i per "resoldre en l'àmbit judicial el que no aconsegueix resoldre en l'àmbit polític".

Téllez va dir que, a preguntes del jutge i del fiscal sobre el seu gest de trencar una còpia de l'acte, es va escudar en el dret "a la llibertat d'expressió", ja que va pretendre "criticar com s'instrumentalitza i com es manipula les administracions judicials per part del PP". Els dos regidors van arribar acompanyats per l'alcaldessa, Dolors Sabater, i per diputats i representants de JxSí, la CUP i En Comú Podem, així com per dirigents de l'ANC i l'AMI

El jutge també havia citat ahir la regidora d'ERC Agnès Rotger però va ajornar l'interrogatori fins avui pels problemes que van impedir gravar les compareixences i que es van allargar més de l'habitual perquè es va haver de substituir per un procés més lent de transcripció.