Els regidors de Badalona investigats per obrir l'Ajuntament al públic el 12 d'octubre van al·legar davant del jutge que, tot i que van atendre el públic, el consistori no va estar realment operatiu, atès que no van treballar empleats públics, ni els tràmits registrats tenien validesa. Segons fonts judicials, aquesta és la principal línia de defensa que van esgrimir els sis regidors de Badalona als quals un jutge va prendre declaració com a investigats entre dimarts i ahir per desobeir presumptament l'ordre d'un jutge del contenciós que impedia obrir al públic el 12-O.

Els sis regidors del govern van remarcar davant del jutge que, a la pràctica, el consistori no va incomplir l'ordre judicial, ja que el mateix dia en què se'ls va notificar es va enviar un correu electrònic als empleats per advertir-los que no podien acudir als seus llocs de treball l'endemà. Malgrat que el mateix dia de la prohibició el consistori va anunciar que l'acatava, els regidors van relatar que després, un cop analitzada la situació, van decidir que els càrrecs electes acudissin al consistori, encara que no es pogués fer de forma efectiva cap tràmit municipal.

Per aquest motiu, els sis regidors van acudir el 12 d'octubre a les dependències municipals per atendre el públic que volgués realitzar algun tràmit, encara que aquests manquessin de validesa legal atès que les oficines administratives del consistori no funcionaven com a tals el 12 d'octubre. A més, van afegir els investigats, el mateix matí del 12 d'octubre es va impedir que treballessin els empleats públics que, malgrat la prohibició judicial, van acudir al consistori perquè no volien fer festa aquell dia.