El conseller d'Interior, Jordi Jané, va plantejar que la Generalitat intensifiqui la "tutela" sobre les 213 policies locals, cosa que es podria concretar a la Llei que il·luminarà una Policia de Catalunya, en què els Mossos d'Esquadra i els policies locals compartirien numeració.

Jané va anunciar ahir que, al principi del 2017, espera poder presentar el projecte de Llei de la Policia de Catalunya, en què proposarà més coordinació, amb elements d'uniformitat comuns i numeració conjunta, entre els 17.000 agents dels Mossos d'Esquadra i els 11.000 de les policies locals, fins a sumar els 28.000 efectius. Jané va aclarir que, en cap cas, no es tractaria d'una fusió o absorció per part dels Mossos o la Generalitat de les policies locals, que seguirien dirigides pels alcaldes. No obstant això, va indicar que el Govern podria establir, d'acord sempre amb el Parlament i els municipis, criteris conjunts en l'àmbit de règim disciplinari, pautes de coordinació i cooperació, règim salarial, d'intercanvi de dades i fins i tot d'organització de la forma de treballar.

"Una policia local seguirà sent d'àmbit local, tindrà comandament municipal i dependrà de l'alcalde i els responsables de seguretat del municipi, però dins el concepte de Policia de Catalunya hi haurà una tutela més efectiva del Govern català sobre les policies locals. Ens ho demanen els alcaldes", va indicar Jané.