Agents de la Policia Nacional han detingut a Torremolinos a dos homes, de 28 i 39 anys, tots dos de nacionalitat veneçolana, que transportaven en els seus organismes cada un d'ells gairebé un centenar de glans de cocaïna.

Els dos 'correus' de la droga van recalar a l'aeroport de Màlaga de manera accidental. El seu vol cobria la ruta València-Tenerife quan el pilot va haver de fer una parada d'emergència a l'aeròdrom de la Costa del Sol davant les greus dolències abdominals d'un tercer passatger, que va resultar ser una altra 'mula'.

Va ser el personal sanitari d'un hospital de la capital malaguenya qui va donar l'avís a la Policia Nacional. Un jove havia ingressat a urgències afligit d'un fort dolor al ventre. Una placa de la zona abdominal va confirmar que el pacient havia ingerit desenes de boles de droga.

Poc després moria a causa de les greus lesions ocasionades per la ingesta de 99 glans de cocaïna -1455 grams-- i el trencament de dues d'elles a l'interior del seu organisme.

Segons les indagacions, l'home -que posteriorment va morir-- va arribar a l'hospital en ambulància procedent de l'aeroport. En el trajecte fins al centre sanitari va ser acompanyat per dos compatriotes amb els quals viatjava. Els dos amics del malalt van desaparèixer després del seu ingrés a urgències.

Les indagacions policials van permetre la localització i detenció dels acompanyants del difunt en una pensió de Torremolinos per la seva presumpta implicació en un delicte de tràfic de drogues. També portaven desenes de glans de cocaïna a l'interior dels seus estómacs. Malgrat que van evacuar part de la substància a l'hostal, van haver de ser traslladats a un centre sanitari per defecar la resta de l'estupefaent.

En un registre a l'habitació de l'hostal, els investigadors van confiscar 105 glans de cocaïna i 125 euros, entre d'altres efectes. Ja a l'hospital, els dos arrestats van expulsar 62 glans de cocaïna amb un pes brut de 930 grams.

A més, han estat intervinguts 21 glans de cocaïna en un contenidor d'escombraries dels voltants de l'estació de trens. Havien estat llançades allà presumptament pels detinguts, segons les indagacions.

L'operació ha conclòs amb la confiscació d'un total de 285 glans de cocaïna --amb un pes total de 4.100 grams--, 33.125 bolívars veneçolans, 175 euros, quatre telèfons, entre d'altres efectes.

En l'operatiu han participat funcionaris adscrits a la Unitat de Droga i Crim Organitzat (Udico) Costal del Sol i agents de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana de la Comissaria Provincial de Màlaga, així com de la Comissaria de Torremolinos.