La jutgessa de violència de gènere de Mataró ha rebutjat fer-se càrrec de la investigació de l´explosió de Premià de Mar del passat 18 de setembre en considerar que tot i que hi havia intencionalitat aquesta no es pot relacionar amb el marit de la víctima. Segons ha avançat ´Cronica Global´ i han confirmat fonts judicials, ara el cas torna al jutjat d´Instrucció número 5 de Mataró. En l´explosió, va morir la dona i setmanes després el seu marit com a conseqüències de les ferides. A més, va provocar diversos ferits i va provocar nombrosos danys materials en els habitatges més pròxims. La jutgessa ha pres aquesta decisió, que no és ferma i admet recurs, després d´analitzar l´informe dels bombers i de la inspecció ocular dels Mossos. A la causa no hi ha incorporat encara informe pericial.

Tot i així, la investigació policial va apuntar que hi havia hagut manipulació manual de les canonades de gas i per tant va concloure que es tracta d´un crim de violència masclista. Una vegada es va tancar l´atestat policial, el jutjat de Mataró que instruïa el cases va inhibir al jutjat de violència de gènere de la ciutat, que ara ha rebutjat el cas.

L'home que vivia al pis on hi va haver el sinistre va ingressar a l'hospital amb cremades a un 30% del cos i va morir l'1 d'octubre. L'explosió va comportar inicialment el desallotjament de 36 famílies fins que l'edifici no estigui reparat.