El portaveu adjunt del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Carlos Floriano, creu que els pressupostos generals de l'Estat del 2017 s'han de centrar en el compliment dels objectius de dèficit públic, per als quals Brussel·les exi-geix una retallada de 7.700 milions d'euros, però també incloure mesures de creació d'ocupació.

En declaracions al Congrés als mitjans de comunicació després de la reunió que també va mantenir el portaveu del grup parlamentari del PP, Rafael Hernando, amb el president de l'Associació de Joves Empresaris CEAJE, Fermín Albaladejo, Floriano va assenyalar que el primer objectiu, no obstant això, és fixar el sostre de despesa de l'any que ve.

Floriano va afirmar que per a l'elaboració dels Pressupostos del 2017 "cal escoltar tothom", i va rei-terar la intenció del Govern de dialogar amb els grups parlamentaris tant per posar el límit de despesa el 2017 com per a l'elaboració dels comptes públics. Tot i això, de moment, tant el PSOE com Podem ja han anunciat que hi votaran en contra.

Floriano va dir que els pressupostos estatals de l'any vinent s'han de centrar en el compliment dels objectius de dèficit però també en la meta de seguir creant ocupació, de manera que cal "escoltar tots els col·lectius", com el dels joves empresaris.

"Seria bo seguir aquesta direcció i saber que les mesures que s'han posat en marxa han permès crear ocupació, però sent conscients que hi ha aspectes que es poden millorar", va afirmar.

Floriano va considerar "raonables" les peticions de la CEAJE sobre rebaixa de cotitzacions a la Seguretat Social i per millorar la Llei de morositat, tot i que ha assenyalat que els aspectes sobre les cotitzacions dels autònoms han de plantejar-se en el marc de la Comissió del Pacte de Toledo o d'Ocupació.

Albaladejo va remarcar que els emprenedors han de cotitzar i pagar "a raó del que guanyen", i va reiterar que cal reforçar la formació dual (compatibilitzar formació i ocupació) perquè sigui una assignatura "troncal" en el sistema educatiu.

ç"Que les empreses i l'emprenedoria estiguin dins de les universitats i de tot el sistema d'educació", va demanar el portaveu adjunt dels populars al Congrés.