L'Agència Meteorològica de Japó (JMA) ha aixecat totes les advertències de tsunami que havia declarat després que un terratrèmol de magnitud 7,4 sacsegés a última hora l'est del Japó, obligant a declarar un avís.

A les 12.50 hores, la JMA ha aixecat les advertències per a les prefectures d'Iwate, Miyagi, Fukushima i Ibaraki, que prèviament havien estat rebaixades de la categoria d'alerta.

Des de l'agència han advertit que si bé s'han observat modificacions en els nivells del mar en regions costaneres, no s'esperen danys per tsunami.

No obstant això, han instat a prestar atenció durant algunes activitats marines, com la pesca o la natació, perquè encara podrien registrar canvis en els nivells de l'aigua.

Prèviament, es va arribar a albirar una onada de fins a 140 centímetres a la ciutat portuària de Sendai, situada a la prefectura de Miyagi, i diverses onades de fins a noranta centímetres en altres àrees costaneres de les prefectures d'Ibaraki i Fukushima.

Fukushima va ser escenari el 2011 del pitjor accident nuclear de la història, al costat del de la central ucraïnesa de Txernòbil. Un terratrèmol de 9 desencadenar el 11 de març un tsunami que va destrossar les instal·lacions atòmiques de la prefectura.