El restaurant Lasarte, l'aposta gastronòmica a Barcelona de Martín Berasategui i capitanejat als fogons pel xef italià Paolo Casagrande, ha aconseguit la tercera estrella Michelin, segons s'ha conegut en la gala que té lloc aquest dimecres a Girona. Aquest és l'únic restaurant de tot l'Estat i Portugal que s'incorpora al club exclusiu de les tres estrelles al qual ja hi havia el Celler de Can Roca i el Sant Pau.

En canvi, Catalunya no ha pogut sumar cap novetat a la llista dels restaurants amb dues estrelles, que es manté intacta amb sis noms. La Guia Michelin 2017 sí que amplia la constel·lació d'aquells que obtenen una estrella per primer cop: Céleri i Xerta de Barcelona, Ca l'Arpa de Banyoles (que torna a la llista), la Boscana de Bellvís (Pla d'Urgell) i l'Antic Molí d'Ulldecona (Montsià).

La cuina catalana sobrepassa fronteres i el xef Sergi Arola també obté un 'macaró' amb el seu nou establiment a Sintra (Portugal). En total, doncs, la cuina catalana ha sumat en aquesta edició de la guia fins a set nou reconeixements.

Sense canvis a les comarques centrals

Pel que fa als restaurants i xefs de la Catalunya Central no hi ha hagut canvis. El manresà Jordi Cruz manté l´Abac amb dues estrelles i l´Angle amb una, tots dos a Barcelona.

Per la seva banda, mantenen l´estrella L´Ó de Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, l´Estany Clar de Cercs i Els Casals a Sagàs.

El bagenc Nando Jubany també manté el guardó al seu restaurant Can Jubany de Calldetenes.