Almenys 67 persones han mort, dues més han resultat ferides i una altra segueix atrapada sota els enderrocs després de l'esfondrament aquest dijous de part de les obres de construcció d'una central elèctrica a la província xinesa de Jiangxi, al sud-estdel país, segons ha informat la cadena de televisió oficial CCTV.

L'accident ha tingut lloc cap a les 7 del matí hora local (23h GMT del dimecres), a la ciutat de Fengcheng, quan la plataforma de construcció d'una de les torres de refredament de la planta que s'estava aixecant ha col·lapsat e nel moment en què 70 persones treballaven a la zona.

Ambulàncies, bombers i equips de socors s'han desplaçat al lloc de l'accident poc després de rebre l'avís, segons l'Oficina de Supervisió de Seguretat de Fengcheng, citada per l'agència oficial Xinhua.

Els equips de rescat intenten accedir a la posició de l'últim treballador atrapat entre les restes de la torre.

Les primeres informacions divulgades pels mitjans de comunicació oficials situen en 22 la xifra de morts per l'ensulsiada, però posteriorment s'ha elevat a més de 40 i, després de localitzar la major part dels cadàvers, el recompte es va incrementar de nou fins als 67.

Malgrat els successius enduriments de les normatives de seguretat laboral, la falta de mesures de seguretat provoca cada any milers de morts en la segona economia mundial, on els controls tendeixen a ser escassos i algunes empreses ignoren els estàndards de prevenció a la recerca de majors beneficis.

Segons dades oficials, en 2015 es van registrar uns 281.000 accidents laborals a Xina que van causar 66.182 morts, encara que algunes organitzacions no governamentals denuncien que la xifra real és major, ja que, afirmen, part de la sinistralitat no es registra o és encoberta