Iñigo Urkullu ha jurat aquest dissabte el càrrec de lehendakari i s'ha compromès a treballar "per una Euskadi millor i per a tots", en un acte en què la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha transmès "la màxima voluntat d'entesa" amb el nou Executiu basc.

El lehendakari ha escrit aquest breu text per una Euskadi millor en el llibre d'honor de la Casa de Juntes de Gernika, on ha jurat el seu càrrec, en el seu únic missatge polític del dia, ja que no hi ha hagut discurs.

Entre els presents, Sáenz de Santamaría i el president de Catalunya, Carles Puigdemont, que s'han assegut junts durant la cerimònia i han estat parlant mentre esperaven asseguts a que l'acte comencés.

Segons ha comentat el president català, ha intercanviat amb la vicepresidenta "paraules de cortesia", sense anar més enllà. Puigdemont sí que ha expressat el seu respecte per les decisions del poble basc en relació amb l'autogovern, encara que ha recordat, en referència a Catalunya, que el Govern central quan s'apel·la als grans pactes d'Estat "sempre acostuma a desaparèixer".

Per la seva banda, en unes breus declaracions als mitjans de comunicació, Sáenz de Santamaría ha transmès al lehendakari Urkullu "la màxima sort i la màxima lleialtat i voluntat d'entesa en aquesta etapa que s'obre" i ha manifestat la seva convicció que "és moment de treballar tots junts ".