El telèfon d'emergències 112 ha atès entre dissabte i diumenge 494 trucades relatives a 283 incidències vinculades als forts xàfecs. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i de la XOM, aquest diumenge destaquen registres com els 69 litres de Cunit (Baix Penedès), els 59 de Tarragona, els 57 de Constantí (Tarragonès) o els 55 de Port Bou.

Davant d'aquesta situació, Protecció Civil manté el pla especial d'emergències per inundacions, l'Inuncat, en fase de Prealerta i ha demanat a la ciutadania que eviti els accessos a les lleres, als trams baixos i als guals i creuaments de riu a nivell.

Els avisos al telèfon d'emergències s'han rebut des de les següents comarques: Bages (94 trucades equivalents al 19%), Baix Llobregat (75 trucades equivalents al 15%), Garraf (66 trucades equivalents al 13%), Baix Camp (30 trucades equivalents al 6%) i Vallès Occidental (28 trucades equivalents al 5%). La majoria d'avisos han estat per petites inundacions i obstacles (incloent bassals) a les vies.

Per poblacions les trucades al 112 s'han fet des de Cubelles (Garraf): 44, Castellgalí (Bages): 22, Castellbell i el Vilar (Bages): 19, Cornudella de Montsant (Priorat): 19 i Sant Llorenç d'Hortons (Alt Penedès): 13.

Aquest diumenge s'han tornat a registrar pluges continuades, tempestes localment fortes i acompanyades de calamarsa, i noves mànegues marines a la costa central catalana. Ha caigut calamarsa a diverses poblacions com Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Torredembarra o Cambrils.