n François Fillon serà el candidat presidencial de la centre-dreta francesa després de guanyar de forma trepidant ahir en la segona volta de les primàries del partit. El candidat va aconseguir el 67 % dels vots favorables contra el 33 % que va obtenir el seu adversari, Alain Juppé, i serà l'encarregat de frenar la candidata de la ultradreta, Marine le Pen, amb moltes possibilitats d'arribar a la segona volta de les presidencials.

El nou candidat no va trigar a celebrar la seva victòria, que va qualificar d'«una victòria de fons, trencant tots els escenaris escrits per avançat». «És una victòria construïda a partir de les meves conviccions. Des de fa tres anys recorro França amb elles i la meva iniciativa ha estat entesa pels francesos», va dir el flamant vencedor en comparèixer davant dels seus seguidors.

El perfil del nou candidat

François Fillon, que era considerat el «tercer home», amb qui pocs comptaven, va aconseguirser el candidat a les eleccions presidencials gràcies a un discurs alhora rupturista i summament tradicional, amb què pretén reformar França.

Abans de començar les primàries, l'exprimer ministre, de 62 anys, partia a priori com el tercer en discòrdia, darrere de Nicolas Sarkozy i Alain Juppé.

Però finalment, Fillon va aconseguir que el seu enfocament ultraliberal en l'aspecte econòmic, però conservador en els temes socials, agradés a l'elelactorat de dretes francès. Gairebé tres milions de francesos van votar ahir.