Un àrea de 250 quilòmetres quadrats i fins a 20.000 trucades telefòniques escrutades. Són dues dades que donen una idea de la magnitud de la recerca sobre el parador de la jove Diana Quer, desapareguda des de la matinada del passat 22 d'agost. Quan ja han transcorregut més de tres mesos des que se li va perdre la pista a A Pobra do Caramiñal, els investigadors han realitzat multitud de perquisicions i rastrejos - en els primers dies fins i tot amb voluntaris - a la recerca de qualsevol dada que pogués aportar una mica de llum sobre què va ocórrer aquella nit.

Ara mateix les incògnites guanyen la partida a les certeses. La principal continua sent amb qui se'n va anar la jove madrilenya aquella nit. En les últimes setmanes els investigadors han aconseguit identificar un vehicle al que Diana va pujar aquella nit, però encara no s'ha practicat cap detenció ni registre.

La majoria de les certituds deriven de la geolocalització del seu mòbil, que la situa a Taragoña entre les 2.42 hores i les 4.15 de la matinada del 22 d'agost. Segons diversos mitjans, els investigadors han analitzat fins a 20.000 connexions telefòniques que es van realitzar en aquesta franja horària. Un exhaustiu garbellat ha reduït a 15 els mòbils sospitosos de tenir algun vincle amb la desaparició de la jove.

Encara no ha transcendit si els agents han aconseguit extreure informació rellevant del terminal de Diana, trobat sota el pont de l'Autovia do Barbanza el passat 27 d'octubre. El telèfon, molt danyat per l'aigua salada i amb la bateria inflada, ha estat sotmès a un procés de reconstrucció i activació que va culminar en els últims dies. De la seva anàlisi, els investigadors esperen obtenir les últimes trucades, missatges i imatges de la desapareguda, i el més rellevant: el seu posicionament.

A partir d'aquí es podrien aconseguir pistes que conduïssin a donar amb Diana Quer, que segons els agents mai hauria abandonat O Barbanza, i per això escruten a fons un radi de 250 quilòmetres quadrats.

D'altra banda, la mare de la jove, Diana López-Pinel, es manté ferma en la seva creença que la jove va marxar contra la seva voluntat i sospita que hi ha testimonis "que no diuen tota la veritat" o que "oculten informació". En declaracions al programa Mirall Públic ha tornat a sol·licitar la col·laboració de tots aquells que puguin aportar dades sobre el parador de la seva filla.