n El ministeri d'Educació i les comunitats van acordar ahir reformar les revàlides per deixar-les sense efectes acadèmics i que la de batxillerat, que servirà per entrar a la Universitat, sigui similar a l'anterior Selectivitat.

El Consell de Ministres aprovarà un reial decret llei, va explicar el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, perquè l'avaluació final de Primària sigui mostral (no obligatori per a tots els alumnes) i de diagnòstic, sense perjudici que les comunitats decideixin que sigui censal en els seus respectius territoris. Igualment, la d'ESO, que no tindrà efectes acadèmics ni per aconseguir el títol de Secundària Obligatòria, serà mostral i de diagnòstic. Els alumnes de FP bàsica tampoc necessitaran realitzar la prova d'ESO per aconseguir el títol d'ESO, sinó que el professorat considerarà si reuneixen les condicions per a això. A més, el títol d'ESO serà «únic», amb els mateixos efectes, sigui quin sigui l'itinerari acadèmic elegit pels alumnes a quart d'ESO.

La prova de batxillerat servirà per regular l'accés a la Universitat, serà sobre les assignatures troncals de Selectivitat i se superarà amb una nota mitjana de 4.

Per la seva banda, la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, va dir que el que demana la Generalitat és la «derogació total» de la Lomce, perquè és «una llei ideològica que es va fer sense diàleg i amb l'únic consens d'un partit polític». Ruiz va participar ahir a Madrid en la reunió de la Conferència Interterritorial d'Educació. La consellera creu que la Lomce és «una llei nefasta, que segrega els nens, els expulsa del sistema educació secundària obligatòria i el que fa és posar la formació professional a segona divisió».