Presos polítics, fugitius i llibertat, prioritats de Trump per a Cuba

28.11.2016 | 23:54
Presos polítics, fugitius i llibertat, prioritats de Trump per a Cuba

n L'alliberament de presos polítics, el retorn de fugitius de la Justícia nord-americana i la llibertat política i religiosa seran les prioritats per a Cuba del president electe dels Estats Units, el republicà Donald Trump, segons va avançar el seu equip. «El president electe vol veure llibertat a Cuba, per als cubans, i un bon tracte per als nord-americans, en el qual no ens prenguin per ximples», va afirmar el seu portaveu Jason Miller en una conferència telefònica amb periodistes.

Segons va anunciar Miller, Trump és conscient que el de Cuba és un assumpte «molt complex» i amb molts «matisos» i se n'ocuparà un cop assumeixi la presidència.

La mort de l'expresident cubà no canvia, ara per ara, els càlculs de Trump, segons va apuntar el seu portaveu. «Ha estat un assumpte important i ho seguirà sent», va dir referint-se a Cuba. Miller va dir que les prioritats de Trump són «l'alliberament dels presos polítics, el retorn dels fugitius de la Justícia nord-americana i també la llibertat política i religiosa per a tots els cubans que viuen sota opressió».

A través de la xarxa social Twitter, Trump va dir ahir que posarà fi a «l'acord» amb Cuba si el govern de l'illa no s'obre a millorar-lo. «Si Cuba no està disposada a fer un acord millor per al poble cubà i els cubans-nord-americans en el seu conjunt, posaré fi a l'acord», va escriure. A les primàries, va ser l'únic aspirant republicà que va donar suport a l'obertura cap a Cuba, però en la seva recerca de vots a Florida a les generals, va prometre que «revocaria» les mesures d'Obama «tret que el règim dels Castro» restaurés «les llibertats a l'illa».

Precisament, la setmana passada, Trump va incloure en el seu equip de transició per al departament del Tresor a un ferri defensor de l'embargament a Cuba, Mauricio Claver-Carone, que ha criticat durament la decisió d'Obama de concedir llicències a companyies hoteleres nord-americans per fer negocis a la illa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El Suprem prohibeix publicar fotos de Facebook sense consentiment de l'afectat

Una sentència contra La Opinión de Zamora impedeix l'ús d'imatges, però destaca que el diari no va...

Bussos dels GEO busquen Marta del Castillo en una zona inexplorada del Guadalquivir

Bussos dels GEO busquen Marta del Castillo en una zona inexplorada del Guadalquivir

La recerca es duu a terme a la dàrsena del riu entre els ponts de la Barqueta i l'Alamillo

Troben un enorme continent submergit al Pacífic

Ocupa 4,5 milions de quilòmetres quadrats, dues terceres parts la mida d'Austràlia

Les imatges del presumpte assassinat de Kim Jong-nam<br/>

Les imatges del presumpte assassinat de Kim Jong-nam

En el vídeo es veu com una dona assalta al germà de Kim Jong-un per l'esquena

Enllaços recomanats: Premis cinema