El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2016 preveu una inversió de 44,9 milions d'euros a les comarques centrals. La xifra global és el 2,3% superior a la prevista en els pressupostos fallits del 2016, quan es preveien invertir 42,27 milions. En aquesta ocasió, i a diferència dels de l'any passat, el comptes tenen garantit el seu debat parlamentari, ja que la CUP no el bloquejarà. En el projecte per a aquest any, la formació anticapitalista va presentar una esmena a la totalitat que en va impedir la tramitació.

A la Setena Regió, la comarca que rebrà més recursos és el Bages amb un total de 18,7 milions, però també és la més castigada respecte de la xifra dels comptes fallits perquè perd el 12,9% dels recursos previstos. Les principals inversions per a la comarca seran en infraestructures viàries (vegeu desglossat) i en manteniment de la línia de tren de Ferrocarril de la Generalit de Catalunya (FGC), i el pressupost destinat a l'explotació de FGC a Montserrat, que, en global, rebrà gairebé 3,5 milions d'euros. La resta d'inversions seran en infraestructures i en equipaments de Manresa (vegeu desglossat).

5,8 milions per al Berguedà

La comarca del Berguedà rebrà un total de 2,8 milions d'euros per poder tirar endavant la construcció de l'institut Serra de Noet i desencallar així una situació que fa anys es demora. De fet, el centre es va inaugurar ara fa deu anys i des d'aleshores els alumnes fan classes en mòduls prefabricats. El pressupost per a la comarca del Berguedà també inclou destinar 1,3 milions d'euros per a l'ampliació de l'escola de Gironella, així com poc més de 600.000 euros per a la millora del parc de Berga. En el cas de la comarca, la inversió global prevista és de 5,87 milions d'euros, una xifra que incrementa gairebé el 60% la del 2016.

El 23% més per al Solsonès

Al Solsonès, el Govern català ha establert destinar-hi 2,2 milions d'euros, una xifra amb un increment del 23% dels recursos previstos per al 2016. Les inversions més importants a la comarca seran per a la renovació dels desguassos de la presa de Sant Ponç a Clariana de Cardener, amb 473.880 euros, per a la construcció de l'escola El Vinyet, a la qual es destinaran 394.084 euros, i a la Partida de Santa Llúcia (300.000 euros), un sector situat al sud-est del municipi de Solsona i a peu de la carretera C-55.

Millora del ferrocarril a l'Anoia

A l'Anoia, la major part de la inversió va destinada a la millora de la línia de FGC, amb una partida superior als 6,4 milions d'euros. D'altra banda, els pressupostos també destinen 500.000 euros per a la urbanització Solanelles de Calaf, així com 200.000 euros per actuacions a l'Hospital d'Igualada. A més, inclouen 331.409 euros per a l'execució de les obres de la Ronda Sud d'Igualada.

En el cas de l'Anoia, el projecte dels pressupostos ja reparteix una part de la comarca entre l'àmbit territorial del Penedès i en deixa una petita part a l'àmbit territorial de les comarques centrals. I precisament, en la porció que l'executiu deixa a l'àmbit central només hi ha la partida de mig milió d'euros de Calaf.

La Cerdanya duplica la inversió

Amb 5,044 milions d'euros, la Cerdanya és la comarca on més augmenta la inversió en termes relatius. Una de les partides més importants, superior als 760.000 euros serà per a la construcció de l'estació d'autobusos de Puigcerdà. Tot i això, serà l'estació d'esquí de la Molina la més beneficiada, ja que amb la suma de diferents partides rebrà un total de 3,27 milions d'euros de les arques públiques. També es destinaran 35.000 euros al Parc de Bombers d'Alp en el marc d'un conveni amb l'Ajuntament cerdà.