Carmen Rodríguez Quijano, exdona de Francisco Correa, ha afirmat que "exactament" no sap com va abonar un habitatge que va adquirir a una empresa de l'exalcalde de Majadahonda Guillermo Ortega en pagament, segons la Fiscalia, per adjudicar contractes a la trama Gürtel.

Quijano, que s'enfronta a 35 anys de presó per col·laborar amb el seu marit en les activitats de Gürtel i aconseguir-li contractes com a treballadora de l'Ajuntament de Majadahonda (Madrid), no ha sabut respondre moltes de les preguntes de la fiscal al·legant que no ho sabia o que no s'en recordava.

La representant del ministeri públic li ha preguntat per una operació en la qual va comprar un habitatge en Majadahonda per 385.000 euros a l'empresa Sundry, vinculada a Ortega, qui va cobrar centenars de milers d'euros de la Gürtel en contractes.

La Fiscalia considera que Quijano, amb el coneixement de Correa, va adquirir l'habitatge sabent que Ortega era el seu veritable propietari i ho va fer com a pagament als seus serveis a favor d'empreses de la Gürtel (l'empresa del exalcalde va guanyar 32.000 euros amb l'operació).

Quijano ha dit que ella va comprar l'habitatge perquè li van dir a Caja Madrid que li donarien una hipoteca pel 100 per cent del seu valor i que eren una bona inversió, i ha reconegut que Ortega va ser qui li va dir el preu i amb qui tractava a tot moment per a l'operació. "Era com un mètode d'estalvi i per tenir alguna cosa personal", ha explicat l'acusada, encara que ha dit no recordar com la va pagar quan se li ha preguntat sobre l'abonament de part de la casa (191.000 euros) mitjançant un xec. "El que crec, vaig creure, és que el crèdit era per pagar el pis", ha dit dubitativa.

Al notari, ha indicat Quijano, hi havia Luis de Miguel, el considerat arquitecte financer de la Gürtel i que actuava en nom de l'empresa d'Ortega. Segons l'acusada, De Miguel era una persona que "no és que fos ni coneguda, ni desconeguda, era una persona que no li vaig donar importància, em vaig centrar que m'havien concedit un crèdit". "Exactament no sé com ho vaig pagar, el notari em va dir que m'estava comprant una casa i m'havien donat una hipoteca", ha insistit.

Aquesta hipoteca la hi va concedir Caja Madrid, l'entitat de la qual va ser nomenada membre del seu Consell General pel ple de l'Ajuntament de Majadahonda, on treballava com a cap de gabinet de l'alcalde.

Preguntada sobre si recorda quan va abonar el càrrec, primer ha afirmat que quan la van cessar a l'Ajuntament el 2005, al mateix temps que la sortida d'Ortega arran d'una operació urbanística sospitosa, però després ha dubtat de la seva pròpia versió. "Em sembla que no, que ho has de deixar tu (el càrrec) o alguna cosa així", ha explicat, davant el que la fiscal li ha tornat a preguntar que quan va cessar com a consellera: "No ho recordo, creia que era tot alhora però crec que no", ha dit llavors.