n La Comissió de Foment del Congrés va demanar ahir per unanimitat al Govern central que prioritzi el desenvolupament del Corredor Mediterrani i designi un coordinador tècnic al ministeri per dirigir i supervisar les obres.

Els grups parlamentaris del PP, PSOE, Units Podem-En Comú Podem-En Marea, Ciutadans, ERC i el Grup Mixt han signat una iniciativa conjunta per instar el govern espanyol a desenvolupar com més aviat millor el Corredor Mediterrani, que passa per les Comunitats Autònomes de Catalu-nya, València, Múrcia i Andalusia.

Consideren que es tracta d'una línia estratègica establerta per la Unió Europea i que en el desenvolupament del corredor han d'estar involucrades les autonomies afectades, incloent-hi les Balears. La proposició no de llei demana que el govern encomani a la futura Oficina Nacional d'Avaluació la definició de les inversions i els seus calendaris, prioritzant les actuacions amb un major retorn econòmic i incloent la dotació pressupostària per a les actuacions més immediates.

Puntualitza que les prioritats han d'establir-se tenint en compte les opinions dels operadors de transport ferroviari, empreses industrials i logístiques, ADIF, Ports de l'Estat i les autonomies afectades. També sol·licita planificar l'arribada de l'ample normal o europeu tenint en compte les inversions en la infraestructura, material rodant i instal·lacions industrials, d'acord amb les necessitats de les empreses carregadores i els operadors ferroviaris.