Un avió amb 81 persones a bord, entre elles membres de l'equip de futbol Chapecoense de Brasil, es va estavellar ahir a la nit quan s'aproximava a l'aeroport José María Córdoba de la ciutat colombiana de Medellín, ha informat aquesta terminal aèria. Un dels passatgers és Cleber Santana, exjugador de l'Atlètic i el Mallorca

«Confirmat, l'aeronau amb matrícula CP2933 transportava a l'equip @ChapecoenseReal. Pel que sembla hi ha supervivents», va dir la terminal en un missatge de Twitter.

Almenys deu persones estan sent ateses al lloc de l'accident, on continua la recerca de supervivents, segons el comandant del Cos de Bombers de la Unió, citat pel portal de notícies mioriente.com. Segons l'Aeroport de Medellín, l'aparell, les característiques tècniques del qual no han estat descrites, transportava 72 passatgers i nou tripulants que es dirigien a Medellín per a la final de la Copa Sud-americana.

Pel que sembla l'accident es va produir als voltants dels municipis de la Ceja i La Unió, tots dos al departament d'Antioquia i propers a Rionegro, on aquesta situat l'aeroport José María Còrdova.

El director del Departament Administratiu del Sistema de Prevenció, Atenció i Recuperació de Desastres (Dapard) d'Antioquia, Mauricio Parodi, va dir a periodistes que l'aeronau pot trobar-se en el lloc denominat Turó Gros. «S'estima que l'avió pot estar en els voltants de la Unió, en el lloc denominat Turó Gros i ja s'han activat totes les alertes», va assenyalar el funcionari. Parodi ha afegit que l'avió procedia de l'aeroport Viru Viru, de Santa Creu de la Serra (Bolívia), on havia fet una escala tècnica.

El comandant del Cos de Bombers de la Unió, citat pel portal de notícies mioriente.com, va dir que almenys deu persones estan sent ateses al lloc de l'accident. Igualment ha informat que totes les autoritats municipals es troben en estat d'alerta per atendre l'emergència i dos helicòpters de la Força Aèria Colombiana (FAC) ja han emprès la recerca de més supervivents.

Per la seva banda, l'alcalde de la Ceja, Elkin Ospina, va assenyalar que «trenta unitats de la Policia, la Creu Roja i els Bombers del municipi de la Cella es van desplaçar fins al lloc», i les autoritats van activar un Lloc de Comandament Unificat que funcionarà a la seu de l'Alcaldia.

L'aeronau, amb matrícula TT2933, havia d'haver arribat a Medellín cap a les 21.33 hores locals (02.33 GMT de dimarts) però va perdre contacte amb la torre de control quan volava a prop de la Ceja, segons les fonts.

El club esportiu Chapecoense, de la ciutat de Chapecó, en l'estat brasiler de Santa Catarina, es dirigia a Medellín per disputar dimecres el partit d'anada de final de la Copa Sud-americana contra l'Atlètic Nacional.