El primer ministre francès, el socialista Manuel Valls, ha afirmat aquest dilluns que aspirarà a la Presidència de França en les eleccions que se celebraran el 2017 i ha anunciat que en menys de 24 hores, aquets dimarts mateix, dimitirà del seu càrrec al capdavant del Govern.

"Sí, sóc candidat a la Presidència de la República", ha dirt tant sols començar un discurs des de l'ajuntament de la ciutat d'Evry, de la qual va ser alcalde durant onze anys (2001-2012), abans d'afegir que deixarà el lloc de primer ministre per llançar les seves propostes als francesos "en tota llibertat".

Enfront del derrotisme imperant a l'esquerra per les escasses opcions que donen les enquestes a qualsevol candidat, Valls s'ha mostrat combatiu i ha recordat que "res està escrit", per la qual cosa ha cridat tothom a "mobilitzar-se en massa el gener", quan els socialistes celebren les seves primàries.

El cap del Govern ha exhibit la seva experiència com a primer ministre i com a titular d'Interior per garantir una França independent enfront dels presidents de la Xina, els Estats Units, Rússia o Turquia.