Una nena de 15 anys va gravar amb el seu mòbil els abusos sexuals als quals la va sotmetre el seu avi patern la setmana passada. El processat va ser detingut i enviat a presó ahir a la tarda després de prestar declaració davant la jutge d'Instrucció 3 de La Corunya. A l'inici de l'interrogatori, l'arrestat va negar els fets, però quan la instructora li va mostrar el vídeo, va al·legar que ho havia fet perquè la seva néta el va obligar "sota coacció". La magistrada indica en l'acte, en el qual decreta el seu ingrés a la presó provisional i sense fiança, que l'imputat per un delicte continuat d'agressió sexual a menors de 16 anys va abusar de la seva néta "des de fa almenys quatre anys de manera continuada" .

La menor va néixer a Bolívia i va ser adoptada amb 3 anys. Des de finals de 2013, després de la separació dels seus pares, residia amb el seu progenitor i els seus dos avis a la Corunya. Un jutge li va concedir la custòdia al seu pare perquè la seva mare no tenia mitjans econòmics per fer-se càrrec d'ella i del seu germà, que també és adoptat i té 7 anys. La petita va relatar a la Guàrdia Civil que va ser "feliç" fins que amb 11 o 12 anys el seu avi va començar a demanar-li diàriament que li fes petons a la boca.

Després d'una època obligant-la a fer-li petons, el processat, segons la víctima, va començar amb tocaments i a agredir-la sexualment. La nena va assegurar que els fets es van repetir moltes vegades. De fet, ja va gravar un vídeo fa uns mesos, però el va esborrar. La setmana passada va tornar a captar les imatges amb el seu mòbil i li va enviar el vídeo a la seva mare a través de la xarxa social Messenger.

La jutge també investiga un possible delicte de violència física del pare sobre la menor. De fet, ahir li va concedir la custòdia a la mare i el sospitós li va imposar una ordre d'allunyament respecte a la nena i al seu germà.