L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) va condemnar els incidents de dimarts al vespre a Manresa, on uns cent independentistes van llançar pintura i van cremar fotos del rei davant de la caserna del cos, i va demanar contundència perquè no visquin a Catalunya «un altre País Basc».

Els independentistes protestaven per la detenció de cinc membres de la CUP, tres dels quals residents al Bages, que es van negar a comparèixer davant del jutge després de cremar fotos del rei. Els Mossos d'Esquadra van haver de desplegar un dispositiu per protegir la caserna i algun dels seus agents va rebre l'impacte de les boles de pintura.

Segons l'AUGC, a més de llançar objectes i proferir insults, els concentrats van llançar consignes perquè la Guàrdia Civil marxi de Catalunya. Durant la protesta es van tancar les portes de la caserana i segons l'AUGC a dins hi havia les famílies dels agents, incloent menors, que van passar «moments de molta por».

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, es va mostrar «orgullós» dels que defensen la llibertat i la seguretat dels espanyols, un missatge de suport a la Guàrdia Civil després de la manifestació davant de la caserna del cos militaritzat de Manresa.

Per la seva banda, el diputat de C's Toni Cantó es va afanyar a demanar que recaigui «tot el pes de la llei» contra els manifestants, que va qualificar de «feixistes» de l'esquerra independentista els que dimarts a la nit van protestar davant la caserna.