El fred siberià s'accentuarà demà i demà passat a Catalunya malgrat que lluirà el sol, mentre el Pirineu ha registrat les mínimes més baixes des de 2012, amb gairebé -20º i una sensació tèrmica de -30º pel vent, ha acumulat més d'un metre de neu nova, en la nevada més intensa des de fa 7 anys.

La intensa nevada, que garanteix neu en les pistes d'esquí pirinenques fins a Setmana Santa, ha donat pas a una setmana de fred rigorós amb temperatures que baixaran dels 0 graus en gairebé tot Catalunya i amb valors de -20º a 2.500 metres d'altitud.

La predicció per demà indica que dominarà l'ambient assolellat i que la nevada del Pirineu anirà a menys fins a desaparèixer.

El vent encara bufarà fort fins a la nit, especialment al Pirineu i a l'Empordà, on l'onatge es mantindrà alterat.

Quant a la temperatura, demà i demà passat seran dos dies de fred rigorós, però assolellats, amb valors mínims d'entre -14 i -9º al Pirineu, entre -10 i -5º en el Prepirineu i l'interior, entre -7 i -2º en el prelitoral i entre -4 i 1º en el litoral.

Per aquest motiu, l'SMC manté activats avisos d'onada de fred, de vent i d'onatge.

Entre dijous i divendres es preveu l'arribada d'alguns núvols pel litoral i prelitoral i seran possibles algunes precipitacions febles, sobretot a l'extrem sud i el nord-est, amb una cota de neu d'uns 600 metres, encara que podria arribar a uns 400.