El que va ser secretari general d'UGT-Astúries del 2000 al 2016, Justo Rodríguez Braga, tres membres de la seva executiva i dos treballadors de l'entorn del sindicat van ser detinguts ahir per presumpte frau en la gestió de cursos de formació per a l'ocupació que investiga un jutjat d'Oviedo.

Les detencions es van practicar a primera hora del matí mentre diversos agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil irrompien a la seu del sindicat a la capital asturiana, un edifici de 12 plantes que alberga oficines de la seu regional, federacions, fundacions i empreses vinculades. Escorcoll i detencions es van fer per ordre del Jutjat d'instrucció 4 de la capital asturiana, que investiga si l'Institut de Formació i Estudis Socials (IFES) a Astúries i l'empresa Iniciatives per a la Formació a Astúries (Infastur) van inflar contractes per elevar els costos dels cursos de formació costejats amb subvencions del Govern asturià. La investigació es va iniciar a final del 2014 per la denúncia d'un extreballador d'UGT que va portar la Fiscalia a denunciar el desembre del 2015 el sindicat per presumpte frau en les subvencions.

A més de Rodríguez Braga, que va ser detingut al seu domicili de Gijón, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció dels dos últims responsables de Formació en les seves executives, Daniel Rodríguez i Manuel Díaz Cancio, així com també l'exresponsable de Comunicació i exregidora del PSOE a l'Ajuntament d'Oviedo Carmen Caballero.