L'onada de fred d'aquests últims dies deixarà pas, a partir d'avui, a un temporal de pluja, vent i neu. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per acumulació de pluja, neu, vent i onatge davant el temporal que s'espera que amaini a partir de dilluns.

La predicció indica l'arribada d'una depressió que emergirà del nord d'Àfrica i se centrarà a la zona de les illes Balears entre demà i diumenge. Segons els meteoròlegs, aquesta pertorbació donarà lloc a un temporal marítim dur, amb onades que podrien superar els 4 metres d'altura en qualsevol punt de la costa i amb notable mar de fons de component est. A més, bufarà vent de Gregal i Llevant amb ratxes molt fortes al litoral i prelitoral, especialment entre avui a la tarda i demà al migdia, això agreujarà la sensació de fred.

A més, diumenge són probables precipitacions molt abundants a l'extrem nord-est de Catalunya, on es podran acumular localment més de 100 litres d'aigua per metre quadrat en tot l'episodi. La cota de neu en aquesta zona començarà al voltant dels 400 metres a primera hora de diumenge, i anirà pujant fins als 1.000 metres a la tarda.

D'altra banda, el temporal ja ha deixat un total de 4.774 viatgers afectats per la suspensió o alteració de trens, nombrosos vehicles atrapats a les carreteres i milers de persones sense subministrament elèctric.

Les zones que han resultat més afectades pel temporal fins ahir a la tarda eren el País Valencià i Castella-la Manxa.