El president dels EUA, Donald Trump, ha signat aquest dilluns al despatx oval una ordre executiva per treure el país de l'Acord d'Associació Transpacífic (TPP), del qual formen part onze nacions.

A més, Trump ha anunciat aquest dilluns després d'una reunió amb líders empresarials a la Casa Blanca que la nova administració té intenció de reduir de manera "massiva" tant els impostos com la regulació en el mercat.

Després de reunir-se amb un total de deu líders empresarials, entre els quals es trobaven el conseller delegat de Tesla, Elon Musk, o el conseller delegat d'Under Armour, Kevin Plank, entre altres, el nou president ha informat que baixarà els impostos fins al 15% o 20% --respecte del 35% actual- i que reduirà en un 75% la regulació del mercat.

Trump, que pretén mantenir aquest tipus de reunions amb líders empresarials amb una periodicitat trimestral, ha precisat que la reducció de la càrrega impositiva afectarà tant a grans companyies com a la classe mitjana, i alhora ha reiterat que imposarà importants aranzels a aquells que fabriquin fora dels EUA.

A més, el nou inquilí de la Casa Blanca s'ha compromès a reduir "en un 75% o potser més" la regulació del mercat, ja que, segons ell, el problema és que amb la normativa actual, "un no pot fer res, porta anys i anys construir una fabrica", ha lamentat Trump.

"Hi ha gent que em diu que té més personal treballant en regulació que fabricant, la situació s'ha descontrolat", ha insistit el 45è president dels EUA. Així, Trump ha defensat que si donés l'opció als empresaris de triar entre baixada d'impostos o una menor regulació el 100% d'ells optarien per la desregulació.

Tot i això, ha assenyalat que, tot i que pretén instaurar un marc normatiu menys exigent, els EUA seguiran tenint cura del medi ambient, de la seguretat i dels ciutadans nord-americans.