Els cossos de dues dones han sigut recuperats aquest dimarts de l'hotel Rigopiano, a la regió italiana dels Abruços i sepultat per una allau dimecres, el que augmenta la xifra provisional de víctimes a 14 morts i 15 desapareguts. Fonts de Protecció Civil han confirmat la recuperació aquest matí dels dos cossos, que se sumen a ters més -dos homes i una dona- recuperats durant la nit.

Després que divendres fossin localitzades amb vida nou persones, entre elles els quatre nens que estaven desapareguts, no hi ha tornat a haver senyals de vida sota les centenars de milers de tones de neu i roques que van sepultar aquest hotel de luxe situat al vessant del massís del Gran Sasso a 1.200 metres d'altura.

Les tasques de recerca de possibles supervivents continuen sense descans amb la participació d'uns 150 efectius, entre militars, bombers, policies i treballadors de Creu Roja i del Servei Alpí, que s'alternen en torns.

L'esperança dels equips de rescat és arribar al centre de l'hotel, on es trobava la zona del bar, i on es creu que podrien haver-se concentrat alguns dels hostes que estan encara desapareguts.

Els equips de rescat van assenyalar que les habitacions que es trobaven en els pisos alts de l'hotel han estat completament arrasades per l'allau de neu, que es va produir previsiblement després de la sèrie de terratrèmols de magnitud major a 5 graus registrats en el matí del 18 de gener. Segons una primera reconstrucció, 120.000 tones de neu, roques i altres detritus van colpejar amb una velocitat de 100 quilòmetres per hora l'hotel.

Entre els nou supervivents, només una persona haurà de romandre hospitalitzada a l'haver estat operat d'un braç que va quedar atrapat en una de les bigues. Aquest dilluns van ser donats d'alta tres dels quatre nens rescatats, entre ells Gianfilippo i Ludovica Parete, de 6 i 8 anys, fills de Giampiero, que va ser qui va advertir del que havia passat, i d'Adriana Vranceanu, rescatada pels equips de bombers després més de 50 hores sepultada.