El coordinador general del PPC Xavier García Albiol ha assegurat aquest dijous que en cas que s'arribi "a una situació límit" a la seva formació "no li tremolarà la mà" si ha de recomanar al govern espanyol que apliqui a Catalunya l´article 155 de la Constitució Espanyola, que preveu la suspensió de les competències autonòmiques. García Albiol s´ha referit a aquesta qüestió a preguntes dels mitjans durant la conferència al Fòrum Europa Tribuna Mediterrània de València assenyalant que arribat el moment recomanaria la seva aplicació "de manera proporcional i en base al desafiament plantejat".

El líder dels populars catalans ha assenyalat que li agradaria que s´arribés a aplicar i que el govern espanyol està apostant per aconseguir "un mínim diàleg amb Catalunya" però que la Generalitat "aposta més per buscar la confrontació, el xoc constitucional i la divisió".

Albiol ha assenyalat que l´aplicació de l´article 155 no suposa deixar sense competències pròpies Catalunya sinó intervenir-ne algunes. "Estem parlant d´una qüestió molt seriosa i d´una decisió que mai ha hagut de prendre cap govern" ha dit el líder del PPC, assegurant que si bé "significaria un trama" , "és cert que a Catalunya s´estan vulnerant els drets dels catalans" i ha posat com exemple les dades fiscals.