L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l'Assemblea de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) sumen més de 28.000 inscrits en la mobilització de dilluns per donar suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel judici del 9-N.

Les entitats sobiranistes van explicar ahir en un comunicat que els inscrits fins aquell ahora per donar suport a l'expresident català i a les dues exconselleres davant del Palau de Justícia de Barcelona estaven «desbordant les previsions» i per això es noliejaran més d'un centenar d'autocars.

Les forces sobiranistes preparen una altra demostració de força de cara a l'inici del judici per la consulta sobiranista del 9-N, com ja van fer el dia 16 de desembre, quan la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va anar a declarar, a peu, des de la cambra catalana al Palau de Justícia, acompanyada de centenars de representants de formacions favorables al dret a decidir.

A les 08.00 hores de dilluns, el President català, Carles Puigdemont, farà una declaració institucional a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, al costat de Mas, Ortega i Rigau. Un quart d'hora després, el President de la Generalitat i Forcadell, així com el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i la resta de membres de l'executiu sortiran del Palau de la Generalitat al costat de l'expresident català i les dues exconselleres per acompanyar-los fins al Palau de Justícia.