El desenvolupament territorial de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) es va iniciar divendres amb la inauguració de la primera de les 15 noves oficines que el Govern posarà en marxa, a la qual va assistir el vicepresident Oriol Junqueras, que ha augurat un desplegament «a tota màquina i amb màxima eficàcia».

El desplegament de l'ATC al conjunt de Catalunya és un pas més cap a la hisenda pròpia, ja que permetrà a la Generalitat exercir plenament les competències tributàries en matèria de recaptació executiva i de gestió dels impostos cedits.

La resta de noves oficines aniran a Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Manresa, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d'Empordà, Figueres, Reus, Tortosa i la Seu d'Urgell, i se sumaran a les existents a les quatre capitals de província.

Després d'inaugurar la primera oficina, ubicada al barri del Poblenou de Barcelona, Junqueras va assegurar que «el desplegament serà a tota màquina i de màxima eficàcia».

La primera oficina, que s'obrirà al públic dilluns que ve dia 6, donarà servei al nord de la ciutat de Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

Juntament amb les altres 14 oficines que s'obriran a partir del pròxim 1 de setembre, aquest espai funcionarà com a punt d'atenció i prestació de serveis al contribuent.

La funcions que assumiran aquestes oficines són les de recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l'administració (com poden ser sancions de trànsit) i la gestió directa dels impostos cedits (transmissions patrimonials, actes jurídics documentats i successions i donacions), que ara liquiden, a més de l'ATC, els registradors de la propietat.

A més d'aquesta xarxa, l'ATC també reforçarà la seva presència per Catalunya amb dotze punts d'atenció i serveis tributaris, que s'ubicaran en oficines compartides amb les administracions locals.