Salvament Marítim va rescatar els dotze tripulants d'un pesquer gallec enfonsat a unes 50 milles al nord de la costa de Navia (Astúries), que van ser traslladats a centres hospitalaris, alguns d'ells amb hipotèrmia severa, després de la seva arribada a terra en helicòpter a Gijón i Celeiro (Lugo).

Els tripulants van ser rescatats quan ja es trobaven en basses salvavides, a les quals van poder accedir quan el pesquer, anomenat Gure Uxua i amb base al port gallec de Cariño (la Corunya), va començar a enfonsar-se, va informar a Efe l'organisme dependent del ministeri de Foment.

El vaixell, de 24 metres d'eslora i dedicat a la pesca de lluç, va acabar d'enfonsar-se a 50 milles al nord de la costa asturiana poc després que la tripulació donés l'alerta cap a les 15.20 hores, en una jornada en què el mar Cantàbric fa dies està en alerta per fort onatge i vent.

Els tripulants resideixen a Cariño i són majoritàriament gallecs, encara que entre ells també hi ha algun portuguès.

Tot i que les causes de l'enfonsament encara no estan clares, l'alcalde de Amor, José Miguel Alonso Pumar, considera que el vaixell es va veure afectat per un «temporal molt gran» i que «no els va donar temps» a trobar un punt d'abric, quan el vaixell tornava d'aigües franceses. El regidor va precisar que dos tripulants pateixen hipotèrmia, encara que sembla que el seu estat no és greu.