El govern xinès va considerar que el president dels Estats Units, Donald Trump, hauria de tenir en compte la preocupació d'altres països sobre les seves polítiques d'immigració, en referència al bloqueig imposat als immigrants de set nacions de majoria musulmana i a refugiats.

«Tot govern té el dret sobirà de dissenyar o adaptar les seves polítiques en matèria d'immigració, però també és convenient tenir en compte la legítima preocupació de tots els països involucrats», va dir el portaveu del ministeri xinès d'Exteriors, Dl. Kang, preguntat per la decisió de Trump en una entrevista a la cadena oficial CCTV.

Primer comentari

Es tracta del primer comentari del govern xinès respecte a la polèmica mesura, que divendres va ser bloquejada per un jutge nord-americà. En la breu entrevista, d'uns tres minuts, el portaveu també es va referir a la visita sorpresa d'Ivanka Trump, filla del president, a l'ambaixada de la Xina a Washington amb motiu de la recepció per l'Any Nou xinès.

«Estem molt contents que Ivanka Trump i molts altres amics dels Estats Units fossin a l'ambaixada xinesa», va assegurar Kang, si bé va refusar comentar l'actitud del nou president, que va trencar una tradició en no enviar un missatge de felicitació personal per l'Any del Gall.