El cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, va traslladar ahir al vespre al president dels Estats Units, Donald Trump, que Espa-nya està en les millors condicions per ser un interlocutor del seu país a Europa i a Amèrica Llatina, així com també als països del nord d'Àfrica i de l'Orient Mitjà.

Rajoy i Trump, tal com ja havien avançat des de la Moncloa i la Casa Blanca, van mantenir ahir al vespre durant quinze minuts la seva primera conversa telefònica des que el president dels Estats Units va succeir en el càrrec Barack Obama.

En la conversa telefònica, segons va informar el govern central en un comunicat, els dos mandataris van intercanviar diversos comentaris sobre les relacions bilaterals, sobre la seguretat i també sobre l'economia.

Rajoy va mostrar la seva disposició a desenvolupar una bona relació amb la nova administració nord-americana, mentre que Trump es va interessar de manera especial per la situació de l'economia espanyola.

En aquest context, el cap de l'Executiu espanyol va recalcar que Espanya, «amb un Govern estable i amb una economia que creix a més del 3%, està en les millors condicions per ser un interlocutor d'Estats Units a Europa, Amèrica Llatina i també al nord d'Àfrica i l'Orient Mitjà».

En relació amb la Unió Europea van comentar la situació que s'obre amb la sortida del Regne Unit, i davant l'interès de Donald Trump pel futur de l'Europa comunitària, Rajoy li va transmetre la seva convicció que al llarg dels pròxims mesos s'enfortirà el procés d'integració europea i que Espanya treballarà per aconseguir aquest objectiu.

Els dos mandataris van comentar també la celebració el maig d'una cimera de líders de l'OTAN que se celebrarà a Brussel·les i que podria ser la primera ocasió en què tots dos se saludaran personalment.