Les Forces Armades de Turquia van assegurar ahir que un avió de combat rus va matar «accidentalment» tres soldats turcs i en va ferir onze en un bombardeig al nord de Síria.

El president de Rússia, Vladímir Putin, va trucar al seu homòleg turc, Recep Tayyip Erdogan, per expressar-li el seu condol. «Durant una missió dirigida contra objectius de l'Estat Islàmic (Dáesh, en el seu acrònim en àrab), un caça bombarder de la Federació Russa va bombardejar accidentalment un edifici en el qual hi havia membres de les Forces Armades turques, en va matar tres i en va deixar onze ferits, un d'ells greu», informa un comunicat de la cúpula militar turca.

El text no especifica el lloc dels fets i només indica que va ser «a la zona de l'operació Escut de l'Eufrates», en referència amb el nord-oest de Síria on les forces turques combaten des de l'agost contra l'EI.

El Kremlin, però, va assenyalar que els militars turcs van morir «durant una operació conjunta per a l'alliberament d'Al Bab», un bastió del Dáesh que les forces turques assetgen des del començament de desembre.

Encara que la nota castrense turca no fa referència a les informacions segons les quals ahir van morir cinc soldats en combats amb els gihadistes en aquesta localitat, diversos mitjans turcs donen ara per fet que es tracta del mateix incident. El diari Hürriyet va corregir a la baixa el nombre de baixes de l'operació Escut de l'Eufrates a les files turques i afirma que en total són 64 víctimes des de l'agost, amb el que xifra en 3 el nombre de morts registrats ahir.