L'aliança opositora veneçolana Taula de la Unitat Democràtica (MUD) va lliurar als mediadors del diàleg amb el govern una proposta d'acord «per a la superació de la crisi política i social» en resposta al pla dels acompanyants per rellançar aquest procés, ha informat la coalició d'oposició.

La MUD explica que el document «està centrat en quatre aspectes bàsics» que «no són punts d'agenda per començar a dialogar, sinó les bases de qualsevol acord possible».

La proposta exigeix l'establiment d'una «data concreta de realització d'eleccions per solucionar la crisi, la llibertat de tots els presos polítics, l'atenció urgent a les víctimes de la crisi humanitària i el respecte a les atribucions constitucionals de l'Assemblea Nacional» de majoria opositora.

Aquest text va ser lliurat al representant de la Unió de Nacions Sud-americanes, Maurici Doffler, i l'expresident de Panamà Martín Torrijos, que operen com a mediadors juntament amb el Vaticà, l'expresident dominicà Leonel Fernández, i Rodríguez Zapatero.

«Denunciem davant el món que el règim minoritari de Maduro Moros cada dia empeny Veneçuela cap a l'abisme de la violència, ja que ha tancat les vies polítiques per a la resolució del conflicte», prossegueix la MUD.

L'aliança afirma que el govern del president Maduro suspèn eleccions, deté governants opositors «i ara pretén il·legalitzar els partits d'oposició» en al·lusió al procés de renovació de militàncies convocat pel Poder Electoral.