El Senat ja té els noms dels 15 candidats proposats pels parlaments autonòmics per renovar els quatre llocs del Tribunal Constitucional que correspon designar la cambra alta, entre els quals hi ha els favorits del PP i PSOE per ocupar aquestes quatre vacants pendents.

Hi ha tres cambres autonòmiques que han renunciat al seu dret de fer propostes -les de Catalu-nya, País Basc i Astúries-, però les altres catorze sí que han complert el seu paper i han traslladat els noms dels magistrats designats dins el termini establert, que va finalitzar a les dues de la tarda d'ahir, després de dues pròrrogues consecutives.

Hi ha tres candidats promoguts per més d'una assemblea autonòmica, els quals, juntament amb l'exfiscal general de l'Estat i actual magistrat del Suprem Cándido Conde-Pumpido, són els preferits per socialistes i populars en virtut d'un acord quan el ple del Senat abordi la votació definitiva.

Es tracta de la catedràtica de Dret Constitucional María Luisa Balaguer, el catedràtic del Dret del Treball Alfredo Montoya i Ricardo Enríquez, que forma part del Constitucional des del 2014 però ha de ser renovat perquè va entrar en substitució del difunt Francisco Hernando.