L'Ajuntament de Barcelona ha optat per retirar una instal·lació del Festival de Llum BCN ubicada al Fossar de les Moreres que havia despertat rebuig per la seva ubicació. La mostra, creada per estudiants de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, havia situat una quinzena de carros de supermercat plens de totxos envoltant el peveter amb la flama que crema en record dels morts durant el setge de Barcelona.

El consistori barceloní va assegurar, en un comunicat, que els seus autors no volien «ferir la sensibilitat de ningú» i va explicar que els seus creadors hi han estat treballant durant mesos. «La instal·lació volia simbolitzar el col·lectiu de persones sense sostre i donar-li veu, per mitjà dels carrets i el foc a terra», va defensar l'Ajuntament.

El consistori barceloní va afirmar que la instal·lació disposava de l'aprovació de diverses àrees del consistori i va indicar que «no es reubicarà» perquè havia estat «dissenyada per aquest entorn concret». «Si es traslladés, es trencaria tots els principis pedagògics pels quals ha estat creada», va assegurar. CiU la va qualificar de «molt desafortunada».