Gairebé 200.000 persones han estat evacuades de diverses zones del nord de Califòrnia pels severs danys detectats a la presa d'Oroville, tot i que l'amenaça d'una inundació ha disminuït les darreres hores. Les autoritats van ordenar de matinada l'evacuació d'almenys 188.000 habitants de la zona pel «potencial» ensorrament d'una secció d'un sobreeixidor d'Oroville, la presa més alta dels EUA, a uns 250 quilòmetres al nord-est de San Francisco.

Les fortes pluges van afeblir el canal de desbordament del pantà, de 230 metres d'alçada, i el trencament de l'estructura d'aquest desguàs «provocaria un alliberament incontrolat d'aigües del llac Oroville», segons el Servei Meteorològic Nacional.

El governador de Califòrnia, Jerry Brown, va emetre una ordre d'emergència estatal per ajudar les autoritats locals en les tasques d'emergència i les evacuacions. Tenint en compte el risc, les autoritats van emetre una ordre d'evacuació de les localitats de Oroville, Palerm, Gridley, Thermalito, South Oroville, Oroville Dam, Oroville East i Wyandotte.